Astazi avem briose:D
Avem nevoie de:
3 oua intregi
un pahar de 150 ml cu zahar
1 plic de zahar vanilat
1/2 plic de praf de copt
1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui(folosim acelasi pahar )
1+1/2 pahar de faina
Pasul 1:
Batem foarte bine ouale cu zaharul tos si cu cel vanilat, cu mixerul.
Pasul 2:
Adaugam treptat uleiul in compozitie, batand incontinuu.
Pasul 3:
Incorporam faina in compozitie batand tot cu mixerul.
Pasul 4:
Adaugam si praful de copt.
Se preincalzeste cuptorul. Eu l-am pornit la maxim cam 5 min.
Se umplu hartiile pentru briose sau formele din silicon in proportie de 80% cu compozitie si se dau la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Se verifica cu scobitoarea daca sunt facute.
Asta este reteta de baza. pornind de la amestecul de mai sus voi puteti pune in ele orice esenta, colorant alimentar, si altele precum bucatele de ciocolata, cocos, fructe uscate etc.
Eu am ales sa folosesc esenta de visine si colorant alimentar pudra rosu. Iar glazura este ciocolata de menaj alba topita si intinsa cu cutitul pe briosa si am aplicat deasupra bilute sau inimioare cat ciocolata mai era calduta.
Esenta, colorantul si bilutele/inimioarele le-am cumparat de pe siteul http://www.pastaidevanilie.ro/index, pentru ca nu stiam de unde din oras sa cumpar colorant alimentar pudra.
Iar acestea sunt briosele mele:D
Sunt foarte pufoase si gustoase:D
