Pagini

Pages

duminică, 26 august 2012

Reteta in imagini :Gogosi americane

Am citit ce sugestii mi-ati lasat si cineva a spus ca vrea sa vada si retete, asa ca daca tot am facut ieri gogosi m-am gandit ca ar fi potrivita pentru o astfel de postare:)
Am facut niste gogosi mai altfel decat cele cu care suntem invatate, adica nu sunt prajite in ulei ci coapte in cuptor, deci scapam de caloriile suplimentare aduse de ulei:D.

ouaAvem nevoie de :

600 gr faina (aproximativ 70 linguri rase)
360 ml lapte (aproximativ 24 linguri)
75 gr unt (cica 5 linguri + 1 lingurita, dar eu am masurat din ochi, cat era netopit, am taiat din dreptunghiul cumpartat)
2 pachetele drojdie uscata, am folosit 2 plicuri 
1 lingura esenta de vanilie , nu mai putin
4 linguri zahar, cred ca puteti pune mai mult ca sa fie mai dulci
2 ligurite sare
2  oua 


Mai intai punem la inmuiat drojdia cu 6 linguri de apa calduta.

Intr-un alt vas se amesteca untul zaharul si sarea peste care se adauga laptele fierbinte si se amesteca energic cu telul pana se topesc toate, inclusiv zaharul, sa nu se mai simta la fund.


Se lasa sa se raceasca, pana devine doar caldut, apoi se adauga drojdia dizolvata, esenta de vanilie si ouale batute usor.Se omogenizeaza si si adauga faina.





 Cred ca ar trebui sa fie mai lipicios decat a iesit la mine, asa ca respectati foarte bine masurile, de preferat ar fi sa aveti un cantar de bucatarie:)
 Se lasa apoi la crescut aproximativ o ora intr-un loc cald, vasul trebuie sa fie acoperit cu un prosop.
 Asa arata dupa ce a crescut la mine :), aveti grija sa nu intre apoi in contact cu aer rece ca se pleosteste;)).
 Se intinde pe o suprafata tapetata bine cu faina deoarece compozitia este foarte lipicioasa. Se intinde doar cu palmele, nicidecum cu sucitorul!!
Facem cerculetele cu un un fahar cu gura larga iar gaura din mijloc am facut-o cu un dop.

 Se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa la dospit jumatate de ora deasupra cuptorului pe care l-am pornit si il lasam sa se incinga la foc mediu.

 Eu am pus si bilutele ramasa si le-am folosit apoiin inghetata:D
 Inainte de a ajunge in cuptor trebuie sa le ungem cu pensula cu  ulei pentru a nu se usca. Recomand sa se unga pe ambele parti pentru a nu se intari pe fund.
Apoi stau in cuptor 10 minute.
Asa arata dupa ce le-am scos din cuptor... cele din dreapta jos sunt mai rumenite, deci mai tari si nu sunt pufoase, cele din stanga sus sunt moi si pufoase, asa ca nu le lasati prea mult in cuptor, se fac foarte repede, cele din poza de jos sunt din prima serie, cealalta serie a iesit cum trebuie, am pus tava mai sus si am lasat focul la mic si au stat 10-15 minute si erau foarte bune.
 Cat sunt calde se dau prin diferite glazuri, de ciocolata, de caramele, apoi se orneaza cu bombonele, nuca, alune, nuca de cocos si se servesc de preferat calde.


In aceasta poza se vede ca cele facute la urma, adica cele de deasupra arata mai bine si sunt pufoase:D.
Fara glazura nu sunt cine stie ce, dar sunt bune si imi place ca nu sunt uleioase, si e prima oara cand fac:D.

Pofta buna!!

3 comentarii: