sâmbătă, 19 octombrie 2013

DIY: Tablita decorativa de Halloween

Pentru ca am reusit sa termin agenda mea (acel caiet cu mere de la Ikea) si trebuia sa fie aruncata, am vrut totusi sa valorific cumva copertile ei cartonate care sunt foarte groase.
Uitandu-ma pe Pinterest la poze legate de halloween mi-a venit o idee, si anume sa le decorez astfel incat sa le transform intr-un obiect decorativ tematic pentru Halloween.

Avem nevoie de:
- carton gros (coperti de caiet ca ale mele)
- vopsele acrilice
- pensule si burete
- markere metalice(suplimentar)
- snur




Pasul 1:
Daca nu avem coperta, taiem cartonul in mod egal la ce dimensiune vrem noi si ii facem 2 gauri la distanta egala de margini.

Pasul 2:
Acoperim tot cartonul, pe partea din fata si pe margini cu vopsea acrilica neagra. Eu am folosit un burete de vase umezit cu care am intins uniform vopseaua pe care am pus-o direct pe carton. Lasam sa se usuce bine, nu dureaza mult.

Nu uitati ca tot acest proiect sa se desfasoare deasupra unor ziare, hartii pentru a nu pata cu acrilice prin jur. De pe maini vopseaua se spala cu apa, de pe haine nu iese. Pensulele spalati-le imediat cu apa.

Pasul 3:
Alegem ce vrem sa scriem sau desenam si ne alegem culorile potrivite si pensulele potrivite si dam drumu la treaba. In prealabil putem schita cu creionul.

Eu am ales sa scriu pe o tablita cuvinte reprezentative pentru Halloween iar pe cealalata am lipit cu banda dublu adeziva o vrajitoare pe matura facuta din fetru si am scris langa un mesaj reprezentativ. Vrajitoarea este din setul de decoratiuni pe care l-am gasit anul trecut in Lidl si l-am aratat aici.. Voi puteti desena direct.

Unele cuvinte au fost scrise cu un marker permanent metalic(auriu si argintiu) de la Schneider.
Iar cea cu multe cuvinte are cateva "umbre"de auriu pe care le-am mazgalit cu vopsea acrilica neagra cu auriu.

 Lasam sa se usuce din nou.

Pasul 4:
Agatam tablitele pe perete cu ajutorul snurului.

Bonus: Putem sa lasam tablitele ca obiect decorativ pe dulap, masa, sprijinite de perete, de o vaza sau in alta combinatie. Gasiti voi cum:D.


Sper ca va place ideea mea si astept sa imi trimiteti creatiile voastre pe facebook.


Hugs & kisses,

6 comentarii:

  1. Ce simpatice sunt! Prima m-a facut sa rad :)) La a 2-a placuta, imi place foarte mult cum ai scris "Happy Halloween".

    RăspundețiȘtergere
  2. Misto!!!!
    prima e faorte amuzanta dar imi palce si cea de a doua foarte mult >

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tari! Imi place mult ideea! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. merci:*
    buna si ideea ta:D, poate o sa fac si eu cu citate:D.:*


    Vreau neaparat sa vad ce faci tu si sa imi postezi poza pe facebook:D:*

    RăspundețiȘtergere