duminică, 22 aprilie 2012

lectia 2: Cuvinte cheie part 1

Buna seara!
Trecem mai departe si vorbim despre cuvintele cheie folosite in machiaj.Nu au o ordine anume, sunt explicate random.Oricum vom aprofunda subiectul in urmatoarele postari.

FARDUL DE OBRAZ confera o stralucire fetei.Poate lumina pana si cea mai monotona nuanta a tenului .Daca pometii tai sunt de un roz natural evita pudra.

CORECTORUL ascunde miraculos ceea ce nu poate acoperi fondul de ten. Capilarele distruse, cearcanele, petele aparute cu varsta sau pielea decolorata nu mai sunt vizibile.

CONTURUL este opusul evidentiatorului.Tot ce conturam in zona ochiului ducem intr-un plan mai indepartat pentru a estompa. Este un fard mai inchis menit sa confere profunzime si sa defineasca o trasatura prin contrast cu fardul mai deschis folosit pentru fata sau in jurul ochiului. Conturul este ultimul care se foloseste in cadrul tehnicii celor trei culori folosite la machiajul ochilor.

Termenul UMED se refera la un finisaj care confera prospetime, luminozitate si un plus de stralucire.

TUSUL PENTRU OCHI este folosit pentru a defini si a scoate in evidenta ochiul.Deseori nu este necesar.

FARDUL DE PLEOAPE poate fi aplicat discret ca o umbra de culoare sau din contra intr-un strat mai gros cu un aspect spectaculos pentru a mari si contura mai bine ochiul.

FONDUL DE TEN este un produs minune care da un aspect uniform culorii tenului si acopera imperfectiunile. Nuanta fondului de ten depinde in totalitate de piele. Daca pielea ta radiaza de frumusete fara nici o interventie, atunci evita fondul de ten si foloseste doar o pudra deschisa. Daca totusi ai nevoie de un fond de ten, il poti gasi intr-o varietate de texturi , precum mat, sidefat, umed. Daca ai un ten gras sau cu pete, foloseste  unul mat; insa daca pielea ta este normala sau uscata, alege oricare dintre celelelalte variante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu