miercuri, 25 aprilie 2012

lectia 5: Fondul de ten

Ieri am terminat cu micile explicatii de baza iar acum trecem la un alt capitol, si anume : "Sa cunoastem produsele"

FONDUL DE TEN
este cea mai importanta investitie a ta in materie de machiaj. Poate sa iti faca pielea sa arate impecabil si natural, si-i poate conferi o stralucire sanatoasa. Poate acoperi imperfectiunile si petele rosii si sa armonizeze nuantele pielii tale. Daca il folosesti corect, poate sa faca mai mult pentru tenul tau decat orice alt produs cosmetic. Dar poate fi si cel mai greu de ales.
La alegerea fondului de ten, trebuie sa tii cont de doua aspecte. Primul este sa-l potrivesti cu nuanta ta de ten, iar al doilea este sa-ti gasesti formula care sa corespunda pielii tale.De exemplu, daca ai un ten gras, uneori este posibil ca grasimile din piele sa se amestece cu fondul de ten si sa dea un aspect de ten neuniform si patat. Formula potrivita de fond de ten va rezista mai  mult timp.
 Sfat! Cheltuieste fara sa te uiti la bani cand vine vorba de fondul de ten. Diferenta de pret la unele produse cosmetice prezentate de diferite companii nu este justificata doar de ambalaj, ci si de ingrediente. Cu cat acestea sunt mai pure cu atat va fi mai scump produsul.Fondurile de ten mai scumpe contin de obicei pigmenti de o mai buna calitate care rezista mai mult timp pe piele si te avantajeaza mai mult. Fondurile de ten mai ieftine contin mai putini pigmenti de o calitate inferioara si nu rezista mult timp pe piele.
Daca vrei s ate rasfeti, foloseste cel mai scump fond de ten pe care ti-l poti permite. Fondul de ten si pudra stau la baza imaginii tale, adica sunt cele mai importante produse cosmetice.Economiseste la alte produse tocmai ca sa iti poti cumpara fond de ten.
Multumita tehnologiei moderne, ne sunt puse la dispozitie o diversitate de fonduri de ten, iar unele pot fi aproape invizibile.Poti alege dintre mai multe texturi si formul, care iti pot acoperi fata in mod diferit.
Consistenta produsului si felul in care intra in piele sunt cheia spre o acoperire uniforma si fara cusur. Un fond de ten bun nici nu trebuie sa se observe ca il ai pe fata . Trebuie doar sa creeze iluzia ca ai o piele frumoasa si sanatoasa.

FONDUL DE TEN ESTE DISPONIBIL IN 8 VARIANTE:

Batonul este un produs ambalat cu f mare atentie si care contine atat fond de ten crema cat si un corector. Ideal pentru o piele normala spre uscata, este optiunea cea mai buna pentru femeile care doresc o acoperire maxima a imperfectiunilor , a petelor rosii sau a diferentelor din nuanta pielii. Totusi poate fi prea mult in cazul unu ten care nu are nevoie de acoperire.

Fondul de ten lichid este cel mai raspandit si se potriveste cu majoritatea tipurilor de ten. Este disponibil de la formule non-grase sau care absorb garsimile pana la formule hidratante care acopera mai mult sau mai putin in functie de de firma si formula. Se gaseste la sticluta sau la tub. Aplicat, acopera mai mult decat o crema colorata , dar mai putin decat un fond de ten crema.

Fondul de ten crema este fin si cremos si este creat special pentru tenurile de la uscat la normal. Confera pielii un aspect natural, dar in acelasi timp ofera un grad mare de acoperire. E f usor de lucrat cu el deoarece, desi are o consistenta mai densa poate sa arate foarte natural si simplu daca e aplicat cu un buretel umed. Avand o putere de acoperire f mare, poate fi folosit de asemena cu rol de corector, daca nu aveti cearcane f pronuntate. Ideal pt pielea uscata, dar totusi exista riscul sa ramai cu un aspect incarcat de masca.

Fondul de ten spuma este defapt o crema cu o consistenta vaporoasa. Se gaseste de obicei in borcanel , dar si in forma compacta. E mai usor si mai stralucitor decat cele compacte. Uniformizeaza nuanta pielii fara a incarca tenul deoarece pare sa intre in piele si sa nu ramana pe piele. Acopera f bine si are un aspect foarte  natural. Arata extraordinar pe o piele matura deoarece nu se aduna in liniile fine ale pielii asa cum se intampla in cazul fdt crema.

Crema colorata este defapt o crema cu putina culoare in ea. Este f putin vizibila si e perfecta pentru lunile de vara cand nu iti vine sa folosesti aproape niciun produs cosmetic. Uniformizeaza pielea acoperind-o usor.

Crema-pudra e un fdt rapid si usor de folosit. Are o textura cremoasa care dobandeste dupa uscare un aspect de pudra si de aceea nu e nevoie sa mai folosesti pudra. Aceste formule sunt mai indicate pentru o piele grasa decat varianta crema, deoarece pudra atenueaza luciul nedorit.


Pudra compacta are efect dublu - de fond de ten si pudra. Are o capacitate de acoperire de la minim la mediu. Este pur si simplu o pudra presata care poate fi folosita umed sau uscat . Folosita uscat este o pudra cu putere mare de acoperire, perfecta pentru tinere pentru ca are un continut redus de grasimi si lasa porii sa respire. Astfel nu risca sa apara cosuri din senin.Ideala pentru un retus cand esti pe fuga.
Aplicata cu o pensula->acoperire usoara.
Aplicata  cu un buretel-> acoperire mai profunda
Aplicata cu un buretel umed->acoperire completa asemanatoare cu cea a fdt crema sau lichid.

Pudra minerala colorata e pur si simplu o pudra care adera pe piele, avand un factor de acoperire de la mediu la ridicar. Mai mult de atat, contine vitamine si minerale care fac bine tenului. Are dubla actiune:fond de ten si pudra. Se aplica usor cu o pensula sau un buretel.

Am ales aceste imagini reprezentative cu produse pe care le-am testa si de care am folst multumita:
fondul de ten crema la borcanas este GG pt fermitate de la Oriflame(vad ca nu mai e prin catalog)
Fondul de ten spuma e de la avon, la fel nu mai e in catalog si pudra minerala am folosit tot avon si mi-a plact dar nu e imaginea cu el, nu stiu daca mai e in catalog. Restul produselor sun oriflame si sunt bune, se gasesc in catalog!
Crema -pudra e de pe google, nu stiu ce firma, dar parca era un fond de ten ca acesta la avon, compact...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu