miercuri, 25 iulie 2012

Ceai de soc




Pana la urma am reusi sa imi fac putin timp liber si sa va scriu tot astazi despre ceaiul de soc pe care am inceput sa il beau de curand.Eu am ales ceaiul de soc de la fares.

Ingrediente: flori de soc(Sambuci flos)
Ambalare: In cutie de carton, in pliculete fara ata
Cantitate:30 g ambalate in 20 de pliculate a cate 1,5 g fiecare
Mod de preparare: infuzie, se pune un plic in 200ml apa clocotita si se lasa recipientul acoperit 10-15 minute.

Intrebuintare: Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi. Atentie! A nu se depasi doza zilnica recomandata

Pret: Aproximativ 2,5 lei in supermarket



Beneficii ale consumului intern de ceai de soc:
Actiune diuretica, fara a prezenta efecte negative.
Ceaiul de soc este un bun laxativ, asigurand un tranzit intestinal optim astfel incat toxinele intestinale nu se acumuleaza in organism.
Inhiba pofta de mancare.
Beneficiile consumului de soc scad edemele (in general localizate la nivel gambier), detoxifica organismul si previne aparitia infectiilor urinare prin mentinerea unei mictiuni (urinari) adecvate datorita efectului diuretic.
Ceaiul de soc ajuta si la diminuarea aspectului de coaja de portocala tinand cont ca accelereaza transpiratia.


Tinand cont ce beneficiile de mai sus, ceaiul de soc este un bun aliat in curele de slabire.
Mai ales pentru ca poate fi baut fara probleme neindulcit.

Dar pe langa cele de mai sus ceaiul de soc este foarte bun si in problemele respiratorii.
Este benefic contra tusei atunci cand suntem raciti, avem bronsita sau gripa.

Le recomand celor care au probleme respiratorii sa nu uita ca problema este aerul insiprat si sa tina cont ca acesta este primul lucru care trebuie schimbat. Cel mai la indemana sunt purificatoarele cu aer salin despre care am aflat pe blogul gabrielei si ii multumesc cu aceasta ocazie pentru ca a scris despre prima comanda pe care a efectuat-o la aceasta firma si ne-a impartasit si noua experienta ei . Purificatorul de aer cu filtru salin îmbină efectele benefice ale unei astfel de terapii cu confortul casei tale. Cu aparatele Salin nu mai este necesară deplasarea pacienţilor în zonele cu aer sărat, microclimatul prielnic tratamentelor putând fi adus în locuinţa proprie. Se stie deja cat de indicat este aerul de munte sau cel de langa mare mai ales persoanelor cu probleme respiratorii.
Consider ca ceaiul de soc combinat cu aceste purificatoare folosite in apartamentul nostru ne vor imbunatati considerabil viata celor cu probleme respiratorii.

Consumul de ceai de soc mareste cantitatea de lapte a femeilor care alapteaza, fara a prezenta efecte secundare.

Beneficii ale consumui extern de ceai de soc:
Antiseptic. Sub forma de bai sau cataplasme, ceaiul de soc este indicat in furunculoze, abcese, arsuri, flictene (colectie circumscrisa de serozitate, de dimensiuni mai mari decat vezicula, care se formeaza la suprafata pielii), avand proprietatea de a fluidifica puroiul, de a calma durerile, facand sa dea inapoi umflatura. Sub forma de bai fierbinti se utilizeaza contra reumatismului.

Sinuzita si bronsita: se bea infuzie combinata de flori de soc, cate 3 cani/zi, in cure de 14 zile, cu 1 saptamana de pauza. Suplimentar, pe frunte sau, dupa caz, pe piept, se aplica comprese cat mai calde posibil cu infuzie combinata de soc. Se reduce inflamatia cailor respiratorii, ajuta la eliminarea secretiilor in exces, amplifica local capacitatea naturala de lupta a organismului impotriva infectiei, previne si combate excesul de mucus din organism, mai ales de pe caile respiratorii.




Un comentariu:

  1. Nu am incercat pana acum acest ceai ..rusine mie :( multumesc pentru informatii scumpa:*

    RăspundețiȘtergere